Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Vinkkejä mielenkiintoisimpien kryptovaluutoiden löytämiseen

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 23.05.2021

Aiheet: eToro, maailman markkina, kryptovaluutta

Mielenkiintoisimpien kryptovaluuttojen löytämiseen ei ole yhtä ainoaa reittiä. Kryptovaluuttoja on nykyään valtava määrä, joten kaikkia on vaikea seurata aktiivisesti.

Paras keino löytää itseään kiehtovimmat kryptot on perehtyä tarkemmin erilaisiin kryptovaluuttoihin ja seurata aktiivisesti kryptovaluuttojen ympärillä käytyä keskustelua. Keskustelua seuratessa kannatata muistaa aina kriittisyys. Youtube on erinomainen kanava seurattavaksi! 

Youtubesta löytyy paljon erinomaisia tubettajia, jotka päivittäin käyvät markkinaa läpi kanavallaan. Muutamia hyviä esimerkkejä:

BitBoy Crypto

Bitboy krypto youtube

Siirry kanavalle

Token Metrics

Token metrics

Siirry kanavalle

MMCrypto

MMcrypto

Siirry kanavalle

Esimerkiksi Crypto Banterin julkaisema video uusista lohkoketjuista on hyvä. Kooste alkaa 30 minuutin kohdalla.

Yllä olevassa videossa mainitaan muun muassa suomalaistaustainen Aave, jonka myös Coinmotion nostaa esille artikkelissaan Kolme kiinnostavaa kryptovaluuttaa vuonna 2021. Kyseessä on kryptovaluuttojen vertaislainaamiseen käytetty alusta, jonka oma kryptovaluutta Aave oli vuoden 2021 yksi kovimmista nousijoista.

eTorossa on laaja valikoima maailman suosituimpia kryptovaluuttoja

Kun suunnittelee kryptovaluuttoihin sijoittamista, kannattaa aina aloittaa hieman isommista kryptoista markkina-arvoltaan. Hyvä paikka tutustua on esimerkiksi Coinmarketcap, jossa on listattu kryptovaluutat markkina-arvon mukaan. 

eTorossa vaihdettavien kryptovaluuttojen valikoima kasvaa jatkuvasti. Nyt valikoimista löytyy mm. seuraavat:

 • Bitcoin (BTC): markkinapääomaltaan suurin kryptovaluutta, jota pidetään ensimmäisenä lohkoketjutekniikan laajamittaisista toteutuksista.
  XRP by Ripple Labs (XRP): tällä suositulla kryptovaluutalla voidaan suorittaa tosiaikaisia maksuja nopeammin ja halvemmalla, ja monet tunnetut brändit käyttävät sitä jo.
 • Ethereum (ETH): tämä johtava valuutta on saanut kansainvälistä tunnustusta ja tukea teknologiajäteiltä, muun muassa Microsoftilta ja Inteliltä. Maksujen lisäksi Ethereum tukee ns. älysopimuksia.
 • Bitcoin Cash (BCH): Bitcoin Cash on ”hard fork”, jonka tarkoitus oli ratkaista Bitcoinin maksutapahtumasuma. Sen lohkon koko on kahdeksan kertaa Bitcoinia suurempi.
 • Ethereum Classic (ETC): vaikka Ethereum Classicilla on huomattavasti pienempi markkina-arvo kuin kaimallaan, se on silti suosittu kryptovaluutta.
 • Litecoin (LTC): ensimmäinen kryptovaluutta, jossa on toteutettu SegWit eli tapahtuma-aikojen nopeuttaminen haittaamatta perustana olevaa lohkoketjutekniikkaa.
 • Dash (DASH): Bitcoinin teknologiaan perustuvan Dashin lisäinfrastruktuuri mahdollistaa nopeammat maksut ja suuremman likviditeetin, mutta toisin kuin muut kryptovaluutat, Dash on hajautettu autonominen organisaatio (DAO).
 • Stellar Lumens (XLM): Stellar perustuu ainutlaatuiseen konsensusalgoritmiin pikemmin kuin louhintaan. Se mahdollistaa maksuja eri valuuttojen välillä – niin fiat-valuuttojen kuin digitaalistenkin.
 • NEO (NEO): NEO tunnetaan myös nimellä ”kiinalainen Ethereum”. Se on suunniteltu helposti muokattavaksi, eikä se voi haarautua.
 • EOS (EOS): EOS:ista tuli heti lanseerattaessa yksi kymmenestä suurimmasta kryptovaluutasta, jonka tehokas avoimen lähdekoodin infrastruktuuri kykenee tukemaan tuhansia kaupallisen tason hajautettuja sovelluksia (DAppeja).
 • Cardano (ADA): Ethereumin inspiroima Cardano poikkeaa muista kaksikerrosrakenteellaan, jossa kumpikin kerros toimii erikseen, kun taas Ethereumissa molemmat kerrokset ovat yhteydessä toisiinsa.
 • IOTA (MIOTA) eToro ei veloita talletus- tai kaupankäyntimaksuja muista kuin spreadeista.

Kokosimme blogiin ohjeen Kryptovaluuttoihin sijoittamisesta eTorossa. 

Sijoita vain summia, jotka olet valmis menettämään

Vaikka tuotot kiehtovat sijoittajia ja tuntuvat helpolta rahalta, tulee sijoittajan olla varuillaan sijoittaessaan kryptovaluuttoihin. Kryptojen hinta perustuu hyvin pitkälti spekulaatioon, minkä takia niiden kurssi on todella volatiili. Satojen prosenttien tuotot voivat sulaa päivissä.

Sijoittajan kannattaa siis tutustua huolella siihen, mihin on sijoittamassa ja sijoittaa erikoisempiin kryptoihin vain summia, jotka on valmis menettämään.

Tutustu kryptovaluuttoihin eTorossa

eToron sivuilta löytyy helposti ymmärrettäviä tietopaketteja kryptovaluutoista ja lohkoketjuista sekä lisätietoa kryptoilla käytävästä kaupasta.

REKISTERÖIDY ETOROON!