<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Viisi parasta disruptiivista teknologiaosaketta Amerikasta

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 15.04.2021

Aiheet: sijoitusideat, maailman markkina, megatrendi

Amerikka ponnistaa nopeammin ulos koronapandemiasta. Tässä parhaita amerikkalaisosakkeita teknologiasalkustamme. Teknologiaosakkeiden joukosta viiden parhaan disruptiivisen amerikkalaisyhtiön valinta ei ollut helppoa.

Päädyimme Amazoniin, Googleen, Microsoftiin, PayPaliin ja NVidiaan. Jätimme viiden parhaan joukosta suurimman ja tunnetuimman Applen pois johtuen alhaisesta historiallisesta kasvusta johtuen.
Pääomasi on vaarassa

Amazon on maailman johtava verkkokauppa, joka on myös pilvipalvelu- ja suoratoistoyhtiö. Amazon on yksi maailman innovatiivisimmista yhtiöistä, jonka strategiana on aina ollut voimakas kasvu. Q4:lla Amazon kasvoi peräti 44 %. Liikevaihto oli 125,5 miljardia dollaria ja operatiivinen tulos 6,9 miljardia (EBIT-% 6,5 %).

Verkon mainosjättiläisistä päädyimme Googleen. Toinen vaihtoehto olisi ollut Facebook, mutta Googlen liiketoimintamalli on hajautetumpi. Google omistaa verkon hakukonemarkkinat, älypuhelinten käyttöjärjestelmän Androidin sekä suositun YouTube-palvelun. Yhtiö on myös tullut pilvipalveluihin Google Cloudilla sekä videoneuvotteluihin Google Meetillä. Q4:lla Googlen liikevaihto oli 56,9 miljardia dollaria ja se kasvoi 23,5 %. Operatiivinen tulos oli 15,7 miljardia (EBIT-% 27,5 %).

Microsoft on pysynyt teknologiakehityksen kärjessä jo vuosikymmeniä. Myös Microsoftilla pilvipalvelut ovat kehityksen keskiössä ja ne kasvoivat viime kvartaalilla 34 %. Microsoftin suosittuja ohjelmia ovat Windows, Office ja Dynamics. Suosituin laite on pelikonsoli Xbox. Viime kvartaalilla Microsoftin operatiivinen liiketulos oli 17,9 miljardia dollaria. Yhtiön liiketulosprosentti oli erittäin vahva 41,6 %.

PayPal on globaali johtaja uuden sukupolven maksujen välitysjärjestelmissä. PayPal-tilejä on 377 miljoonaa kappaletta ja viime kvartaalilla uusia tilejä avattiin 16 miljoonaa kappaletta. Yhtiön liikevaihto oli 6,12 miljardia dollaria ja se kasvoi 23 %. PayPal hyötyy verkkokaupan kasvusta ja kuluttajien siirtymisestä pois käteismaksamisesta.

Nvidia on useissa analyyseissa nostettu maailman johtavaksi siruyhtiöksi. Sitä se on amerikkalaissiruyhtiöistä myös markkina-arvolla mitattuna yhtiön ohitettua vaikeuksissa painineen Intelin. Nvidia on tunnettu näytönohjaimista ja sen kaksi suurinta segmenttiä ovat gaming (pelaaminen) ja data center (datakeskukset). Nvidia on myös tekoäly-yhtiö, jota se hyödyntää supertietokoneiden ja autonomisien ajoneuvojen kehittämisessä.

Amerikkalaisosakkeet eTorossa ilman välityspalkkiota

eTorossa sijoittaja voi ostaa amerikkalaisosakkeita ja muita kansainvälisiä osakkeita ilman kuluja. Sijoittaja.fi:n käyttäjät saavat lisäetuja. Lue kuluista ja eduista lisää tästä.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä: Parhaat amerikkalaiset osakkeet kv-salkuissamme

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Sijoita helposti parhaisiin teknologiaosakkeisiin eTorossa

Olemme rakentaneet eToroon kaksi kansainvälistä sijoitussalkkua, joiden strategiana on sijoittaa parhaisiin yhtiöihin eri strategioilla. Salkut ovat kopioitavissa eTorossa. Salkut sisältävät noin 30 osaketta kukin. Osakemäärä voi vaihdella markkinatilanteen mukaan

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa megatrendisektoreilta.

Matalariskiset glogaalit laatuosakkeet -salkku sijoittaa globaaleihin laatuosakkeisiin, joiden riski on keskimääräistä matalampi. Laatu on ollut historiassa paras sijoitustyyli ja salkun strategian on sijoittaa parhaisiin laatuosakkeisiin maailmalta.

Katso salkkujen sisällöt eTorossa

Tutustu Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkuun eTorossa

Tutustu Globaalit laatuosakkeet -salkkuun eTorossa

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees