<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Uudet sijoitusalustat tulevat ryminällä - sijoituskokemuksia eTorosta

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 21.08.2020

Aiheet: eToro, sosiaalinen sijoittaminen, hyvä tietää

Sosiaalisen sijoittamisen alustat ovat tulleet markkinoille rytinällä ja miljoonia uusia sijoittajia on liittynyt mukaan. Yksi näistä on eToro, joka on herättänyt keskustelua myös suomalaisten sijoittajien keskuudessa. Kokosimme blogikirjoitukseen sijoittajien kokemuksia eTorosta,

Lisäksi suosittuja alustoja ovat muun muassa Robinhood ja SoFi, jotka houkuttelevat erityisesti nuoria sijoittajia alhaisilla kuluilla, sosiaalisella sijoittamisella ja tekoälyyn pohjautuvilla ratkaisuilla.

Kokemuksia eTorosta välittäjänä

Meitä Sijoittaja.fi:ssä eTorossa on kiinnostanut uudenlainen lähestymistapa sijoittamiseen. eTorossa sijoittaminen on sosiaalista, edullista ja helppoa. Tämän vuoksi valikoitui myös kumppaniksi kansainvälisten salkkujen kopiointiin.

Olemme perehtyneet eToron sijoitusalustaan ja yhtiöön sen takana vuodesta 2018 lähtien. Olemme käyneet myös paikan päällä Tel Avivin pääkonttorissa tutustumassa yhtiöön ja solmimassa yhteistyösopimuksen eToron perustajan Yoni Assian kanssa. Myös eToron johto on vieraillut Suomessa tutustumassa Sijoittaja.fi:hin ja sen lähipiirin sijoittajiin.

etoro-timo-hannu

Sijoittaja.fi:n perustajayrittäjät Hannu Huuskonen ja Timo Heikkilä, keskellä eToron toimitusjohtaja ja perustaja Yoni Assia.

Sjoittaja Jorma Heinonen luopui vakuutuskuoresta ja tekee sijoituspäätökset itse

Olen sijoittanut monen vuoden ajan vakuutuskuoressa pankin ohjauksessa. Luovuin kuoresta viime vuonna ja nyt teen päätökset itse.

Pari vuotta sitten olin suomalaisten business enkelien kanssa tutustumismatkalla Tel Avivissa ja sillä matkalla meille esiteltiin eToro, joka on rakennettu kansainväliseen trading-palvelun tuottamiseksi suoraan asiakkaille globaalisti. Silloin asiakkaita heillä oli jo miljoonia ja nyt jo yli 10 miljoonaa. Yritys oli myös saanut merkittävän 100Musd pääomasijoituksen kasvun vauhdittamiseksi.

Suomeen palattuani kirjauduin palveluun kokeilumielessä ja tein ensimmäiset osakesijoitukset itse suoraan eToron kautta. Sijoittaminen oli yllättävän helppoa, mutta olin kuitenkin varovainen ja keräsin kokemuksia ja seurasin sekä platformin, että yhtiön kehitystä. Kokeilin myös Degiroa, katselmoin Lynxiä, Mandatum traderia ja muita vastaavia palveluita vertailumielessä. Kotimaan-pohjoismaiden osakkeissa käytän edelleen pelkästään perinteisiä Nordean palveluita.

Social Trading on vielä meillä Suomessa varsin uusi sijoitusmalli. Siinä sijoittaja kopioi salkun perustajan mallisalkun itselleen ja voi myös halutessaan hyväksyä salkun tuottajan tekemät muutokset automaattisesti omassa salkussaan. Sosial Trading eToron palvelulla on mahdollistanut mielestäni erittäin kustannustehokkaan mallin seurata ja sijoittaa haluamaansa kohdealueeseen ilman yksittäisiä osakeostoja pelkästään kopioimalla sijoituskohteen salkun ja seuraamalla sitä.

Omat kokemukseni Social trading -pavelusta ja eToron platformista ovat olleet positiivisia ja erityisesti kansainvälisten osakkeiden trading on helppoa, edullista ja nopeaa. Verottajalle ei tule automaatti-ilmoitusta vaan eToron raportista on itse otettava vuosituotot-tappiot verottajalle, mikä on toki lisätyötä sijoittajalle. Kaupankäyntihinnat ovat mielestäni poikkeuksellisen edullisia eikä edes valuutanvaihdosta peritä erilliskulua. Ensirekisteröinti eToron palveluun on tyypillistä pankkien vahvaa tunnistautumista, mutta siitä on hyvät suomenkieliset ohjeet.

- Jorma Heinonen

Sijoittaja.fi:n perustajan Timo Heikkilän kokemuksia eTorosta

Tilin avaaminen on nykyisten EU-säännösten aikana vaivalloista, mutta se helpottuu, kun seuraa näitä yksityiskohtaisia ohjeita. Tämän jälkeen sijoittajalle avautuu uudenlainen maailma.

Olen kopioinut meidän omat sijoitussalkut, II-Disruptiven ja II-Qualityn. Saan näiden avulla toteutettua kansainvälisen hajautuksen osakkeisiin helposti. Kotimaiset osakkeet olen edelleen pitänyt kotimaisella välittäjällä CFD-kaupasta johtuen.

Tykkään eTorossa matalista kuluista, mutta erityisesti osakkeiden ostamisen helppoudesta sekä muiden sijoittajien sijoitusideoista. Feediä seuraamalla tietää, mihin osakkeisiin kansainväliset piensijoittajat nyt sijoittavat.

Olen myös tehnyt muutamia CFD-kauppoja, vaikka niiden tappiot eivät olekaan Suomen verotuksessa vähennyskelpoisia. Epäkohta, jota en ymmärrä. Joka tapauksessa näitä kauppoja olen tehnyt pienillä panoksilla ja lähinnä hupimielessä. Isommat panokset ovat suorissa aidoissa USA:laisissa osakkeissa ja omissa salkuissamme. Ajatuksenani on pitemmällä aikavälillä siirtää kaikki kansainväliset sijoitukseni eToron puolelle. Nyt alkuvaiheessa eToro-salkkuni on noin 10-15 % sijoitusvarallisuudestani.

Timo Heikkilä

Laajempi artikkeli aiheesta on julkaistu Sijoittaja.fi:stä. Lue artikkeli tästä.

Linkkejä aiheeseen liittyen

Sijoittaja.fi:n kansainväliset salkut eTorossa

Sijoittaja.fi:n mahdollisesti maailman parhaat kansainväliset sijoitussalkut ovat pitkäntähtäimen sijoitussalkkuja ja suunniteltu erityisesti suomalaiselle sijoittajalle, joka haluaa kansainvälistä hajautusta sijoittamalla parhaisiin osakkeisiin.

Salkut ovat kopioitavissa eTorossa. Osakesalkuissa on 25-30 osaketta ja ETF-salkussa neljä ETF:ää. Strategioista salkkujen takana voi lukea tarkemmin täältä.

Kaikki salkut ovat tuottaneet hyvin myös koronamarkkinassa ja jokaisessa salkussa vuoden 2020 tuotto on plussalla. Parhaiten on menestynyt II-Disruptive, joka on tuottanut vuonna 2020 peräti 22,8 %.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin osakkeilla

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain) ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeilla ja ETF:illä

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees