Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Suositut kryptovaluutta-alustat esittelyssä - mikä alusta sopii sinulle?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 13.10.2021

Aiheet: eToro, kulut, kryptovaluutta, binance, coinmotion

Kryptovaluutat ovat kiistämättä yksi tämän hetken suosituimpia ja mielenkiintoisimpia puheenaiheita. Kryptovaluutoilla on mahdollista treidata lukuisilla eri kaupankäyntialustoilla.

Ainakin aloittelevan kryptosijoittajan kannattaa aluksi suosia tunnettuja kaupankäyntialustoja ja kryptopörssejä. Tässä blogissa esitellään kolme erilaista tunnettua alustaa, joilla kryptotreidaaminen on mahdollista – eToro*, Binance* ja Coinmotion*.

Kryptovaluutta-alustan valintaan vaikuttaa valikoima, kustannukset ja muut tekijät, kuten teknisen analyysin työkalut ja sisältö. Myös sijoitusalustan rekisteröinnillä on merkitystä monille sijoittajille.

Kuten osakemarkkinoilla, myös kryptovarallisuudella treidaamiseen liittyy tiettyjä kustannuksia. Osa kustannuksista vaihtelee käytettävän pörssin mukaan, mutta esimerkiksi lohkoketjumaksu on pakollinen kaikissa kryptotransaktioissa. Lohkoketjumaksulla tarkoitetaan sitä pientä prosentuaalista osuutta vaihdettavan kryptovarallisuuden määrästä, joka annetaan lohkopalkkiona kryptovaluutan louhijalle tai validaattorille.

Maailmalla suosittu sosiaalisen sijoittamisen alusta eToro tarjoaa myös mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluutoihin

eToro* lisäsi vuonna 2017 kryptovaluutat uudeksi kaupankäynnin kohteekseen ja on sen jälkeen kasvattanut tasaisesti välittämiensä kryptovaluuttojen määrää. 

Tällä hetkellä eTorossa sijoittajan on mahdollista käydä kauppaa 32 suosituimmilla kryptovaluutoilla, aikaisemmin mainituilla krypto- ja valuuttapareilla sekä hyödykeparilla, eli kryptovaluutan ja hyödykkeen, kuten arvometallin, parilla.

Kryptovaluutoista eTorossa on mahdollista ostaa suurimpia ja suosituimpia kryptoja, kuten Bitcoinia ja Ethereumia, mutta myös muutamaa pienempää nousukasta, kuten esimerkiksi suomalaislähtöistä Aavetta. Kryptopareja eTorossa on 14, joista merkittävimpänä Ethereumin ja Bitcoinin pari ETHBTC. Valuuttapareja eTorossa on 63 ja hyödykepareja vain yksi, kultaa Bitcoineihin vaihtava GOLDBTC.

eToron kustannukset

eToro* veloittaa treidaamisessa käyttäjältään lohkoketjumaksujen lisäksi kryptovaluutan sen hetkisen spreadin, eli kysytyn ja tarjotun hinnan välisen erotuksen. Mikäli sijoittaja haluaa turvata ostamansa tai vaihtamansa kryptovarallisuuden siirtämällä sen kryptojen säilyttämiseen tehtyyn lompakkoon, veloittaa eToro siirrosta pienen osuuden kyseistä kryptovaluuttaa. Varallisuuden nostamisesta eToro veloittaa viiden dollarin suuruisen nostomaksun, johon liittyy erillinen valuutanvaihtomaksu, mikäli varat haluaa nostaa eurotilille. Tätä valuutanvaihtomaksua ei peritä Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneille.

Mikäli sijoittaja haluaa vaihtaa lompakossaan säilyttämänsä kryptovaluutan joksikin toiseksi valuutaksi, veloittaa eToro muunnoksesta 0,1 % muunnosmaksun.

eTorossa on mahdollista myydä lyhyeksi ja vivuttaa kryptovaluuttoja, jolloin kauppa tehdään hinnanerosopimuksilla (CFD). Tällöin kryptojen hallintaan kohdistuu myös CFD-kaupoille luontaisia kustannuksia, kuten yömaksuja. Hinnanerosopimuksiin liittyy todella suuri riski velkavivun käytöstä johtuen, joten suosittelemme tutustumaan niihin huolella ja olemaan todella varovainen, mikäli haluat ostaa kryptoja CFD-kaupalla. Sijoittajan tulee myös huomioida, että CFD-kaupoista syntyneet tappiot eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

eToro lyhyesti

 • Voi käydä kauppaa 32 suosituimmalla kryptovaluutalla
 • Kryptopareja 14 
 • Valuuttajapareja 64, hyödykepareja yksi kulta 
 • eToron* kryptovaluuttojen kustannukset: Spreadit + lohkoketjumaksu. Muunnoksista erillinen muunnosmaksu 0,1 %. Lue lisää blogista: Kryptovaluuttojen kustannukset eTorosta
 • Rekisteröinti on ilmaista ja lisäksi Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityville edullisempia kaupankäyntikustannuksia. Rekisteröidy eToroon!
 • Plussaa: Mahdollisuus sijoittaa osakkeisiin, ETF:iin ja kryptoihin yhdellä, samalla alustalla. Sosiaalinen sijoitusalusta, helppo jakaa ideoita muiden sijoittajien kanssa.
 • Voit harjoitella sijoittamista virtuaalisalkulla.

Maailman suurin kryptovaluutta-alusta Binance

Vuonna 2017 perustettu Binance* on kryptovarallisuuteen erikoistunut kaupankäyntialusta, eli niin sanottu kryptovaluuttapörssi. Tämä tarkoittaa sitä, että Binancessa sijoittaja voi käydä kauppaa vain kryptovarallisuudella ja niihin liittyvillä sijoitusinstrumenteilla.

Kryptovaluuttapörssinä Binance tarjoaa huomattavan paljon enemmän vaihtoehtoja kryptokaupankäynnille kuin esimerkiksi eToro. Binancessa sijoittaja voi vaihtaa yli 500 eri kryptovaluuttaa, minkä lisäksi pörssissä on mahdollista käydä kauppaa lukuisilla kryptopareilla ja -johdannaisilla, kuten kryptofutuureilla. Valikoimasta löytyvät kaikki suositut kryptot, sekä paljon uusia, mahdollisia nousijoita.

Käydessä kauppaa Binancessa*, on hyvä tietää pörssin omasta token-tyyppisestä kryptovaluutasta, Binance Coinista (BNB). Binance Coin on kryptovaluuttapörssin kehittämä kryptovaluutta, joka on luotu siihen, että pörssin sisäinen rahaliikenne tapahtuu sen avulla. Binance on yksi suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joten sen token BNB on saanut osansa suosiosta ja spekuloinnista. Binance Coin on tällä hetkellä CoinMarketCapin mukaan markkina-arvoltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta. 

Vaikka BNB luotiin Binancen sisäiseksi valuutaksi, on pörssissä mahdollista sijoittaa kryptovaluuttoihin virallisilla (fiat) valuutoilla ja käydä kauppaa omistamatta yhtään BNB:tä. Pörssi tarjoaa kuitenkin alennusta kaupankäyntikuluihin, mikäli asiakas käyttää tai omistaa Binance Coinia. Vaikka varojen tallettaminen Binanceen on ilmaista, pörssi veloittaa erillisen kaupankäyntipalkkion treidatessa kryptovaluuttoja tai -johdannaisia.

Binancen kustannukset

Mikäli sijoittaja ei omista BNB:tä, on kaupankäyntipalkkio vakio, 0,1 prosenttia. Jos kuitenkin sijoittaja omistaa Binance Coinia ja käyttää sitä kaupankäyntipalkkioiden maksamiseen, muodostuu kaupankäyntipalkkioksi 0,075 %, eli alennuksen suuruus on 25 %. Kaupankäyntipalkkion lisäksi transaktioista vähennetään lohkoketjumaksu, kuten kaikista muistakin kryptovaluuttatransaktioista.

Nostaessa kryptovarallisuutta Binancesta, kryptovaluuttapörssi veloittaa nostettavan kryptovaluutan kurssia seuraavan nostomaksun kyseistä valuuttaa.

Binance* tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden turvata kryptovarallisuutensa Trust Wallet:iin. Trust Wallet on kolmannen osapuolen tarjoama lompakkopalvelu, joka tekee yhteistyötä Binancen kanssa.

Trust Walletin kautta käyttäjän on mahdollista seurata kryptojen hintoja, tehdä kryptovaluutanvaihtoja ja totta kai säilyttää turvallisesti käyttäjän kryptovaluutat sekä NFT:t. Lompakkopalvelu toimii Binance Smart Chain:llä, joten lompakon käyttäminen vaatii BNB:n omistamista ja käyttöä. Palvelun käyttämisessä ainoiksi kustannuksiksi jäävät Binance Smart Chainin transaktiokustannukset, jotka ovat tyypillisesti välillä 0,01 – 0,03 dollaria.

Binance lyhyesti

 • Binance ei ole rekisteröity Suomeen tai EU-maahan eli se ei ole Finanssivalvonnan valvoma
 • Voi käydä kauppaa 500 eri kryptovaluutoilla
 • Binance Coin on tällä hetkellä CoinMarketCapin mukaan markkina-arvoltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta. 
 • Binancen* kryptovaluuttojen kustannukset: 0,1 % kaupankäyntipalkkio (0,075 jos omistat BNB) + lohkoketjumaksu. Varallisuutta nostaessa nostettavan kryptovaluutan kurssia seuraava nostomaksu. Trust Wallet -lompakkopalvelun transaktiokustannukset (~0,01-0,03$).
 • Rekisteröinti on ilmaista ja lisäksi Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityessä voit lunastaa 100$ bonuksen. Saat täyden bonuksen, kun rekisteröidyt Binanceen alla olevan linkin kautta ja suoritat kaikki kampanjan tehtävät:
  1. Talleta tilille rahaa vähintään 50 dollarin arvosta (5 dollarin bonus), 
  2. talleta tilille kryptovaluuttaa vähintään 50 dollarin arvosta (50 dollarin bonus) ja
  3. käy kryptovaluutoilla kauppaa vähintään 50 dollarin arvosta (45 dollarin bonus).

  Kampanja on voimassa rajoitetun ajan.

  Tutustu Binanceen!

Suomalainen Coinmotion

Coinmotion* on täysin suomalainen kryptovaluuttapörssi. Vuonna 2012 perustettu Coinmotion tarjoaa kattavan joukon kryptovarallisuuteen liittyviä palveluita, kuten Holvi-lompakkopalvelun sekä kryptovaluuttojen lainausmarkkinaan linkittyvän korkotilin. Luonnollisesti myös kryptojen ostaminen ja vaihtaminen on Coinmotionilla mahdollista.

Coinmotionin palvelutarjontaan kuuluu tällä hetkellä mahdollisuus ostaa yhdeksää suosittua kryptovaluuttaa sekä kyseisten kryptojen osto- ja myyntitoimeksiantojen asettaminen. Myös Coinmotionilla on mahdollista vaihtaa kryptopareja, mutta pörssi tarjoaa tällä hetkellä vain Bitcoiniin liittyviä pareja. 

Sijoittajan on siis mahdollista vaihtaa kaikkia muita kahdeksaa kryptovaluuttaa Bitcoiniin tai päinvastoin Bitcoinia mihin tahansa muuhun kahdeksasta kryptosta.

Muita erikoisia palveluita Coinmotionilla* ovat kryptomarkkinoilla toimiva kuukausisäästötili ja korkotili. Kuukausisäästötili veloittaa asetetun summan sovitulta pankkitililtä joka kuukausi ja sijoittaa sen haluttuihin kryptovaluuttoihin määrätyllä prosenttiosuudella. Korkotili puolestaan toimii siten, että sinne talletettu kryptovarallisuus lasketaan eteenpäin kryptoilla käytäville lainamarkkinoille, jossa lainatulle varallisuudelle maksetaan korkoa. Näiden palveluiden lisäksi Coinmotion tarjoaa omaa Holvi -lompakkopalveluaan.

Coinmotionin kustannukset

Coinmotionin* käyttäminen itsessään on ilmaista, mutta pörssin tarjoamiin palveluihin liittyy tietyt kustannukset. Jokaisesta toteutuneesta osto- ja myyntitoimeksiannoista Coinmotion veloittaa 2 %:n komission. Tämä komissioprosentti kuitenkin laskee aina yhteen prosenttiin saakka, kun pörssissä käytetyn varallisuuden volyymi kasvaa. Coinmotionin sisällä tehdyistä varallisuuden siirroista ei veloiteta mitään, mutta pörssin ulkopuolelle tehdyistä siirroista vähennetään kryptovaluuttakohtainen lohkoketjumaksu.

Myös varojen nostaminen Coinmotionista pankkitilille euroissa, maksaa 0,90€ per nosto. Coinmotionin korkotilille varojen siirtäminen ei maksa mitään, mutta korkotililtä kryptovarallisuuden nostamisesta veloitetaan tietty vakiosumma siirtokuluna. Esimerkiksi Bitcoinia nostaessa tämä kulu on 0,0004 BTC.

Toisin kuin Binancen Trust Wallet, Coinmotionin tarjoama Holvi-lompakkopalvelu on maksullinen. Hintaa kryptovarojen turvalliselle säilyttämiselle tulee vain euro kuukaudessa, joka veloitetaan lompakossa säilytettävästä varallisuudesta.

Coinmotion  lyhyesti

 • Coinmotionilla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoslupa.
 • Voi käydä kauppaa yhdeksellä eri kryptovaluutoilla
 • Coinmotion kryptovaluuttojen kustannukset: 2 % toimeksiantokomissio + lohkoketjumaksu. Varojen nostamisessa 0,90€ siirtomaksu + vakiosuuruinen siirtomaksu siirrettävää kryptovaluuttaa. Holvi-lompakkopalvelu maksaa 1€/kk. 
 • Myös Coinmotionissa* kaupankäynti vaatii käyttäjätunnuksen luomista. Käyttäjätunnus on ilmainen, mutta sitä luodessa tulee tunnistautua palveluun omilla pankkitunnuksilla.
 • Plussaa: Turvallinen, suomenkielinen asiakaspalvelu, sisältö, kotimainen ja Finanssivalvonnan reguloima, helppokäyttöinen ja erityiset palvelut (kuukausisäästötili ja korkotili)

Yhteenveto kryptovaluutta-alustojen kustannuksista

  eToro* Binance* Coinmotion*
Valikoimasta löytyvät kryptovaluutat 32 kpl yli 500 kpl 9 kpl
Osto- ja myyntitoimeksiannot On vaihtoehto On vaihtoehto On vaihtoehto
Nostokulu 5$/nosto + valuutanvaihto-maksu Nostokulu, joka vähennetään nostettavasta kryptovaluutasta. Nostokulun suuruus määräytyy kryptovaluutan sen hetkisen kurssin mukaan. 0,90€/nosto + vakiosuuruinen osuus nostettavaa kryptovaluuttaa
Lompakkopalvelu eToro Money Crypto Wallet - säilytys ilmainen Trust Wallet - säilytys ilmainen Holvi - säilytys 1€/kk
Rekisteröinti Ilmainen Ilmainen Ilmainen
Sijoittaja.fi-etuja Kyllä - Rekisteröityessä Sijoittaja.fi:n kautta, nostomaksu sekä valuutanvaihto-maksu nolla euroa. Kyllä - 100$ rekisteröitymis-kampanja Sijoittaja.fi:n lukijoille Ei
Linkki  Rekisteröidy* Rekisteröidy* Rekisteröidy*

 

Lisää kryotovaluutoista

Sijoittaja.fi julkaisee artikkeleita ja blogeja kryptovaluuttoihin liittyen. Lue lisää artikkeleita aiheesta.

Lue kryptoartikkeleita Sijoittaja.fi:ssä

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.