<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Osakeideoita maailmalta - parhaat teknologiayhtiöt

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 10.03.2021

Aiheet: sijoitusideat, maailman markkina, megatrendi

Poimimme kahdeksan voimakkaan kasvun erityistä teknologiaosaketta, joiden ostamista kannattaa harkita kurssilaskuista. Ostoslistan kärjessä on parhaita teknologiayhtiöitä kuten Nvidia, Tesla, Paypal, Square, Shopify, Zoom, Salesforce ja Workday, 

Osalla teknologiayhtiöistä arvostustasot ovat korkealla, mistä syystä tilannetta on verrattu IT-kuplaan. Sijoittaja.fi:ssä emme usko IT-kuplan puhkeamisen kaltaiseen teknologiaosakkeiden laskuun, vaan mielestämme laskut kannattaa käyttää ostopaikkoina. Sijoittajan kannattaa olla varovainen ajoituksen suhteen ja vähintään hajauttaa ostot ajallisesti eri ajankohtiin.

Apple, Amazonin, Facebook, Google ja Microsoft ovat parhaita teknologiayhtiöitä maailmalta, joiden tulokset olivat erittäin vahvoja. Erinomaiset tulokset eivät kuitenkaan ole riittäneet markkinoille, vaan teknologiaosakkeiden osakekurssit ovat viime viikkoina olleet alamaissa. Taustalla on korkojen nousu sekä rotaatio, jossa sijoittajat suosivat syklisiä.

Tässä lisää osakeideoita parhaista teknologiayhtiöistä

 

NVIDIA

Nvidia valmistaa näytönohjaimien grafiikkasuorittimien lisäksi laskentatehoa tekoälyn mielenkiintoisimmille alueille supertietokoneista autonomisiin ajoneuvoihin. Vuonna 2020 Nvidia osti nopeasti suosiotaan kasvattavan ARM-prosessoriarkkitehtuurin suunnitteluyhtiön ARM Holdingsin Softbankilta 40 miljardilla dollarilla. Nvidia on paras osake ottaa näkemystä AI-megatrendistä ja laskut kannattaa käyttää ostopaikkana.

  • EPS-ennuste $2,81. Toteutunut $3,10. Ylitys +10,3 %.
  • 31.1.2021 päättyneen kvartaalin liikevaihto 5,0 miljardia dollaria, jossa kasvua 61 %. Operatiivinen tulos 2,1 miljardia.
  • Data Center ja Gaming -sektorit johtivat kasvua. Pitkän tähtäimen näkymät erinomaiset.
  • Ohjaus Q1:lle liikevaihto 5,3 miljardia dollaria.

TESLA

Tesla on tunnettu sähköauton valmistaja, teknologiayhtiö sekä puhtaan energian yhtiö. Osake on laskenut huipputasoista, mutta arvostustaso on tämän joukon korkeimpia ja siksi ostojen ajoitusten suhteen kannattaa olla varovainen.

  • EPS-ennuste $1,03. Toteutunut $0,80. Alitus -22,5 %.
  • 31.1.2021 päättyneen kvartaalin liikevaihto 10,7 miljardia dollaria, jossa kasvua 46 %. Oikaistu käyttökate 1,85 miljardia.
  • Yhtiö valmisti 500 000 sähköautoa vuonna 2020. Erinomaiset pitkäntähtäimen näkymät.
  • Tesla tavoittelee pitkällä aikavälillä 50 % vuotuista kasvuvauhtia

PAYPAL

PayPal on uuden sukupolven maksujen välitysjärjestelmien edelläkävijä. PayPal on ollut yksi suurista pandemiasta hyötyjistä, sillä korona on lisännyt verkkokauppaa ja siitymää käteisestä mobiili- ja korttimaksamiseen.

  • EPS-ennuste $1,00. Toteutunut $1,08. Ylitys +8,2 %.
  • Q4:lla liikevaihto oli 6,12 miljardia dollaria, kasvua 23 %. Kvartaalilla avattiin uusia PayPal-tilejä 16 miljoonaa kappaletta, mikä on 72 % enemmän kuin vuosi sitten.
  • Vuonna 2021 yhtiö odottaa valuuttaneutraalin liikevaihdon kasvavan 17 % ja myös EPSin kasvavan 17 %.

SQUARE

Square on fintech-alan kärkiyhtiöitä ja sen tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän. Squaren visio on tarjota jokaiselle palveluita tai tuotteita myyvälle mahdollisuus vastaanottaa maksuja vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Bitcoinista on tullut merkittävä osa yhtiön liikevaihtoa ja tulosta ja kurssin korrelaatio bitcoiniin on korkea. Vaikka osake on tullut alas, niin on se silti erittäin korkealle arvostettu. PayPal onkin näistä kahdesta arvostustason vuoksi houkuttelevampi.

  • EPS-ennuste $0,24. Toteutunut $0,32. Ylitys +33,9 %.
  • Q4:lla yhtiön liikevaihto kasvoi 141 % 3,16 miljardiin dollariin.
    • Ilman bitcoinia liikevaihto oli 1,40 miljardia, jossa kasvua 23 %. Yhtiön Cash App on helppo tapa ostaa ja myydä bitcoineja.
  • Oikaistu käyttökate oli 185 miljoonaa dollaria.
  • Squaren Cash Appin bruttokate kasvoi 168 %

SHOPIFY

Shopify on pilvipohjainen palvelu, jonka avulla pk-yritykset voivat rakentaa verkkokaupan ja rakentaa monikanavaisen myynnin seurannan. Yhtiön liiketoiminta on hyötynyt merkittävästi koronasta, kun pk-yritykset ovat perustaneet verkkokauppoja kiihtyvällä tahdilla. Kurssi on hurjan korkealle viritetty ja voi olla, ettei nykyinen arvostustaso kestä korkojen nousua. Siksi ostojen suhteen toivoisi hieman alempaa kurssitasoa.

  • EPS-ennuste $1,25. Toteutunut $1,58. Ylitys +25,9 %.
  • Q4-kvartaalin liikevaihto 978 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 94 %. Oikaistu operatiivinen tulos 200 miljoonaa dollaria.
  • Yhtiö odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2021 voimakkaasti, mutta hidastuvan vuodesta 2020.

ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS

Zoom on johtava videoneuvotteluratkaisujen tarjoaja ja yksi suurimmista pandemiahyötyjistä. Yhtiön vahva kasvu jatkui koko vuoden 2020. Osake on korkealle arvostettu, mutta myös yhtiö on poikkeusellinen ja siten korkea arvostustaso perusteltu.

  • EPS-ennuste $0,79. Toteutunut $1,22. Ylitys +54,4 %.
  • Q4-kvartaalin liikevaihto 882,5 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 369 %. Oikaistu operatiivinen tulos 361 miljoonaa dollaria.
  • Zoomilla on 467 100 yli 10 työntekijän asiakasta (kasvua 470 %)
  • Yhtiö odottaa liikevaihdon vuonna 2021 olevan 3,76 – 3,78 miljardia dollaria (kasvua 42,5 %) ja oikaistun operatiivisen liikevoiton 1,125 – 1,145 miljardia.
  • Yhtiön antama EPS-ennuste 3,59 – 3,65

SALESFORCE

Salesforce on maailman johtava pilvipohjainen CRM-järjestelmä. Kurssikuvaaja näyttää teknisesti kehnolta. Arvostustaso on laskenut totutusta. Aiemmin Salesforcen P/E-luku oli yli 100. Yhtiö ostaa Slackin, jolloin koalitio Zoomin kanssa voi haastaa jopa Microsoftin. Tätä osaketta kannattaa olla salkussa pitkällä tähtäimellä.

  • EPS-ennuste $0,75. Toteutunut $1,04. Ylitys +39,0 %.
  • Q4-kvartaalin liikevaihto 5,82 miljardia dollaria, jossa kasvua 20 % (kasvu oli samalla tasolla kuin Q3:lla). Oikaistu EBIT-% 17,7 %, joka heikkeni Q3:sta.
  • Yhtiö odottaa liikevaihdon vuonna 2021 olevan 25,7 miljardia dollaria (kasvua 21 %) ja oikaistun EBIT-%:n 17,7 %.
  • Yhtiön antama EPS-ennuste 3,40

WORKDAY

Workday on johtava yritystason HR-pilvisovellusten toimittaja. Vuonna 2005 perustettu Workday tarjoaa taloushallinto-, henkilöstöhallinta- ja analytiikkasovelluksia, jotka on suunniteltu maailman suurimmille yrityksille, oppilaitoksille ja valtion virastoille. Myös Workday on kallis, mutta hyvä osake napsia dipeistä.

  • EPS-ennuste $0,56. Toteutunut $0,73. Ylitys +31,5 %.
  • Q4-kvartaalin liikevaihto 1,13 miljardia dollaria, jossa kasvua 15,9 % ja oikaistu EBIT-% 18,6 %
  • Jatkuvien tilausten tilauskanta 10,1 miljardia, jossa kasvua 21,6 %
  • Yhtiö odottaa liikevaihdon vuonna 2021 olevan 4,4 miljardia dollaria (kasvua 16 %) ja oikaistun EBIT-%:n 17 %.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä: Parhaita teknologiayhtiöitä maailmalta

Sijoita helposti teknologiaosakkeisiin

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa osakkeilla. Sijoittaja.fi on myös neuvotellut etuja, jotka saa käyttöön rekisteröitymällä alla olevan linkin kautta.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on parhaisiin teknologiaosakkeisiin.

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees