Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Miten kansainväliset sijoitussalkut ovat tuottaneet koronmarkkinassa?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 13.05.2020

Aiheet: eToro, sijoitussalkut

Disruptiiviset teknologiaosakkeet

Salkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa sekä lisäarvon tuottoa omistajille. 

Muokkasimme salkkua koronakriisissä ja nyt on aika tarkastella, miten salkkumuutoksissa onnistuttiin.

Salkun tuotto

Myös Disruptiiviset teknologiaosakkeet kärsivät koronakriisissä helmi-maaliskuussa. Huhtikuu oli jo vahva nousukuukausi salkun osakkeiden noustessa 13,05 %. Toukokuussa nousu on jatkunut,sillä salkku on 12.5.2020 asti noussut 4,86 %. Salkku on jo vuoden alusta plussalla, vaikka maailman osakemarkkinoita seuraava MSCI World -indeksi on -12,0 % alempana.

Sijoittaja.fi eToro salkun tuotto Disruptive

Parhaiten tuottaneita osakkeita

Salkun parhaiten tuottaneita osakkeita ovat Ocado Group, Fortinet, Netflix, Amazon, Activision Blizzard, ServiceNow, Adobe ja Microsoft. 

Etenkin Ocado Groupin osto maaliskuussa oli erinomainen sijoitus. Osake on noussut alle kahdessa kuukaudessa 64 %. Myös kyberturvallisuusyhtiö Fortinet on tuottanut erinomaisesti +54 %. 

Salkussa pääpaino on "stay home" -taloudsta hyötyvistä yhtiöistä. Nämä yhtiöt menestyvät koronamarkkinassa sekä uudessa koronan jälkeisessä maailmassa. 

Matalariskiset globaalit laatuosakkeet

Salkku sijoittaa globaaleihin laatuosakkeisiin, joiden volatiliteetti on matala. Koronakriisin iskiessä osakemarkkinoille moni matalariskinen ja turvallinen osake kärsi voimakkaasti.

Esimerkiksi erittäin alhaisen volatiliteetin kiinteistöyhtiöt ovat laskeneet 60-70% helmikuun huipputasoista. Näitä ei kuitenkaan ole salkussa.

Myös Globaalit laatuosakkeet -salkku otti osumaa koronalaskussa. Salkku laski helmi-maaliskuussa. Huhtikuussa salkku palautui 8,0 % ja toukokuussa salkun arvo on pysynyt ennallaan. Vuoden alusta lähtien salkku on -8,9 % miinuksella. Tämäkin on parempi kuin MSCI World -indeksin -12,0 %, mutta heikompi kuin Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun kehitys. Tuottoero selittyy sillä, että moni laatuyhtiö toimii kulutussektorilla ja maailman kulutuksen ollessa koronakriisin vuoksi pysähdyksissä, osakkeet ovat laskeneet.

Sijoittaja.fi eToro salkun tuotto Quality 12052020

Salkun sisältö

Salkun parhaiten tuottaneita osakkeita ovat Paychex, American Water Works ja lääkeyhtiö Roche.

Paychex lisättiin salkkuun koronalaskussa maaliskuussa. Kyseessä on palkanmaksu- ja HR -ohjelmistoa tarjoava vakaa teknologiaosake. Osake on noussut 30 % alle kahdessa kuukaudessa. American Water Works on yhdyskuntapalvelusektorin yhtiö. Yhdyskuntapalvelusektori on tuottanut heikosti, koska energian hinta on laskenut, mutta American Water onkin USA:n suurin ja maantieteellisesti monimuotoisin, julkisesti noteerattu vesi ja jätevesihuoltoyritys. Osake on tuottanut 23,3 %.

Salkku sisältää tällä hetkellä maailman parhaita brändiyhtiöitä, kuten Nike, Nestle, Coca-Cola ja Pepsi. Päivittäistavarayhtiöitä, kuten Wal-Mart, Costco Wholesale, Hormel Foods ja Clorox. Sekä terveydenhuoltoyhtiöitä, kuten Johnson & Johnson, Pfizer, Merck, Roche ja Medtronic.

Salkku ei kovassa nousussa tarjoa nykyisellä sisällöllä rakettinousuja, mutta salkun koostumus onkin suunniteltu sellaiseksi, että se kestää, jos koronakriisi nostaa uudelleen päätään ja koetaan uusia markkinalaskuja.

Rekisteröidy

eTorossa vain rekisteröityneet käyttäjät pääsevät katsomaan muiden CopyPortfolioita ja salkkujen sisältöjä. Siksi Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut löytyvät vain, kun on rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään eToroon.

 

TUTUSTU eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.

Tässä artikkelissa yksityiskohtaiset ohjeet, miten rekisteröityä eToroon.

Näin lyödät Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut eTorosta

Salkut löytyvät eTorossa kirjoittamalla hakukenttään salkun nimen.

  • II-Disruptive
  • II-Quality
  • II-ETF-Portfolio

Sijoittaja.fi eToro Näin löydät salkut eToro

 

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 2 000 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi esimerkiksi myös kryptovaluutoilla.

REKISTERÖIDY eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.