Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Kryptovaluuttojen kustannukset eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 13.09.2021

Aiheet: eToro, kryptovaluutta

Kryptovaluutoilla on mahdollista käydä kauppaa monilla eri sijoitusalustoilla, joista yksi on eToro. Otimme selvää, millaisia kustannuksia sijoittajalle kohdistuu, kun hän käy kauppaa kryptovaluutoilla eTorossa.

Tällä hetkellä eTorossa on tarjolla 30 suosituinta kryptovaluuttaa, sekä käytetyimmät kryptoparit.

Lohkoketjumaksu on väistämätön kustannus

Kuten osakemarkkinoilla, myös kryptovarallisuudella treidaamiseen liittyy tiettyjä kustannuksia. Osa kustannuksista vaihtelee käytettävän pörssin mukaan, mutta esimerkiksi lohkoketjumaksu on pakollinen kaikissa kryptotransaktioissa.

Lohkoketjumaksulla tarkoitetaan sitä pientä prosentuaalista osuutta vaihdettavan kryptovarallisuuden määrästä, joka annetaan lohkopalkkiona kryptovaluutan louhijalle tai validaattorille.

eTorolla alustakohtaiset kustannukset on pyritty pitämään suhteellisen pieninä.

Kryptovaluuttojen treidaaminen 

Ainoa kaupankäyntikustannus, jonka eToro veloittaa treidaamisessa käyttäjältään, on kryptovaluutan sen hetkinen spread. Spreadilla tarkoitetaan kysytyn ja tarjotun hinnan välistä erotusta.

Koska spread on muuttuja, sen arvoon vaikuttaa markkinoiden heilahtelut. eToro on määrittänyt jokaiselle alustalla vaihdettavalle kryptovaluutalle oman minimispreadin, jotka näkyvät alla olevassa taulukossa. 

Kryptovaluutta Minimispread
Bitcoin 0,75 %
Ethereum 1,90 %
Bitcoin Cash 1,90 %
Litecoin 1,90 %
Ethereum Classic 1,90 %
NEO 1,90 %
XRP 2,45 %
Stellar 2,45 %
Binance Coin 2,45 %
Dash 2,90 %
Cardano 2,90 %
EOS 2,90 %
Yearn.finance 2,90 %
Dogecoin 2,90 %
Polygon  2,90 %
Shiba (in millions) 2,90 %
TRON 3,50 %
ZCASH 3,50 %
Compound 3,90 %
Chainlink 3,90 %
Uniswap 3,90 %
Aave 3,90 %
Algorand 3,90 %
Enjin 3,90 %
Basic Attention Token 3,90 %
IOTA 4,50 %
Maker 4,90 %
Decentraland 4,90 %
Tezos 5,00 %

 

Kryptovaluuttojen siirtäminen lompakko-palveluun

Mikäli sijoittaja haluaa turvata ostamansa tai vaihtamansa kryptovarallisuuden siirtämällä sen kryptojen säilyttämiseen tehtyyn lompakkoon, veloittaa eToro siirrosta pienen osuuden kyseistä kryptovaluuttaa.

Valtaosalla kryptovaluutoista siirtomaksu on 0,5 % siirrettävästä summasta. Maksulle on kuitenkin asetettu minimimäärä (1 $) ja maksimimäärä (50$).

eToron Money Wallet -lompakkopalvelun lataaminen ja käyttäminen on ilmaista.

Kryptovaluutan vaihtaminen toiseen kryptovaluuttaan

Mikäli sijoittaja haluaa vaihtaa lompakossaan säilyttämänsä kryptovaluutan joksikin toiseksi valuutaksi, veloittaa eToro muunnoksesta 0,1 % muunnosmaksun.

Alkoiko kryptovaluuttoihin sijoittaminen kiinnostaa?

Sijoittajan on hyvä olla varuillaan sijoittaessaan kryptovaluuttoihin. Kryptojen hinta perustuu hyvin pitkälti spekulaatioon, minkä takia niiden kurssi on todella volatiili. Satojen prosenttien tuotot voivat sulaa päivissä.

Sijoittajan kannattaa siis tutustua huolella siihen, mihin on sijoittamassa ja sijoittaa erikoisempiin kryptoihin vain summia, jotka on valmis menettämään.

Kun sijoitettavaan kryptovaluuttaan on tutustuttu tarpeeksi hyvin, on eToro varteenotettava alusta kryptosijoittamiselle. Tällä hetkellä eTorossa on tarjolla 30 suosituinta kryptovaluuttaa, sekä käytetyimmät kryptoparit.

KRYPTOVALUUTAT ETOROSSA