Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 20.05.2021

Aiheet: eToro, maailman markkina, kryptovaluutta

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on tällä hetkellä sijoittajien huulilla. Huiman suosion ja hypen saavuttaneiden kryptovaluuttojen erittäin volatiili kurssi ja erityisesti niiden mahdollisuudet moninkertaistaa tuotot lyhyessä ajassa ovat herättäneet keskustelua ja mielenkiintoa sijoittajissa ympäri maailman. Sijoittajan kannattaa tutustua huolella siihen, mihin on sijoittamassa ja sijoittaa vain summia, jotka on valmis menettämään.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen onnistuu myös eTorossa. Kokosimme ohjeen miten se tehdään käytännössä.


Kryptovaluutta on kryptografiaan perustuva virtuaalivaluutta

Yksinkertaisin määritelmä kryptografialle saadaan sen antiikin kreikankielisistä sanoista kryptos ja graphein, jotka suoraan käännettyinä tarkoittavat salakirjoitusta.

Kryptovaluutat eroavat muista valuutoista siten, että kryptovaluutta ei tarvitse transaktioissaan niin sanottua luotettua kolmatta osapuolta (trusted third party), kuten esimerkiksi pankkia tai välittäjää. Tämä on edelleen kaikkia kryptovaluuttoja yhdistävä piirre. Kolmannen osapuolen toiminnan sijasta kryptovaluutoilla maksaminen pohjautuu juuri kryptografiseen todisteeseen.

Kryptovaluutoilla käydään kauppaa kahdella tavalla

Voit joko hankkia varsinaisia kolikkoja ja käydä niillä kauppaa kryptovaluutta-alustalla tai voit käydä kauppaa johdannaistuotteilla, jotka perustuvat kohde-etuutena olevan kryptovaluutan hintaan.

Asuinmaasi paikallisista säädöksistä riippuen voit tehdä niistä yhtä tai molempia eTorossa.

Suomalaisen sijoittajan ei kannata tehdä sijoituksia CFD:eillä, koska niiden tappiot eivät ole verotuksessa vähennyskelpoisia.

Näin aloitat kryptovaluttoihin sijoittamisen eTorossa

Kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen eTorossa on yhtä simppeliä, kuin muidenkin sijoitustuotteiden. Kaupankäyntiin tarvitaan vain eToro-käyttäjätili, jonka luominen on ilmaista.

Harjoittele kaupankäyntiä ensin hyödyntämällä eToron 100 000 dollarin virtuaalisalkkua. Ohje virtuaalisalkun luomiseen

Ohje kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen:

  • Kryptovaluuttoja pääsee ostamaan, kun on ensin kirjautunut eToro-käyttäjätilille ja sen jälkeen hakee markkinoiden joukosta ‘KRYPTO’ -markkinan.
  • Tämän jälkeen voidaan valita, mikäli halutaan ostaa tai myydä kolikkoja, vaihtaa kryptoja ja fiat-valuuttaa keskenään tai siirtää kryptovarallisuutta toiseen kryptovaluuttaan kryptoparien avulla. Kun haluttu kauppatapa on valittu, aukeaa sivulle kaikki vaihdettavissa olevat kolikot tai parit. Käyttäjä voi valita mieluisen kolikon tai parin ja painaa sitten valuutan kohdalla OSTA tai MYY -nappia.
  • Huom! MYY tarkoittaa virtuaalivaluutan lyhyeksimyyntiä, jota emme suosittele, sillä se tapahtuu CFD-kauppana.

Etorossa kryptoihin sijoittaminen

  • Tämän jälkeen ruudulle nousee pop up -ikkuna, jossa voidaan valita kaupan suuruus, eli esimerkiksi ostettavien tai myytävien kolikkojen määrä tai hinta. 

    Kryptojen ostaminen eTorossa

  • Mikäli käyttäjä haluaa asettaa tietyn hintarajan, jonka saavuttaessa kauppa toteutuu, tulee käyttäjän avata KÄY KAUPPAA valikko pop up -ikkunan yläosasta ja valita kohta ‘Tilaus’. 
    Kryptovaluuttoihin sijoittaminen eTorossa

  • Portfolion tilannetta voidaan seurata päävalikon Salkku-sivulta.

Kryptovaluutan ostamisen jälkeen on turvallisuuden kannalta suositeltavaa säilyttää kryptokolikot niille tarkoitetussa lompakossa

eToro tarjoaa eToro Wallet -lompakkopalvelua, joka on helppokäyttöinen monen krypton suojattu digitaalinen lompakko. EToro Walletissa on mahdollista vaihtaa mitä tahansa yli 500 kryptoparia muiksi kryptovaroiksi, tarvitsematta siirtää mitään minnekään muualle.

Lompakon voi ladata ilmaiseksi, mutta kryptovarallisuuden siirtämisestä eToro-tililtä eToro Wallettiin, yhtiö veloittaa pienen osuuden siirrettyä kryptovaluuttaa.

eToro Wallet on yksi turvallisimmista tarjolla olevista lompakoista, jota voi käyttää helposti eToron kirjautumistiedoilla.

Mikäli kryptovarallisuus halutaan turvata todella tehokkaasti, on kolikot mahdollista siirtää fyysiseen kryptovaluuttalompakkoon. Fyysinen lompakko eristää kryptovaluuttojen käyttöön tarvittavat yksityiset avaimet täysin tietokoneista ja älypuhelimista, jotka ovat hakkeroitavissa. Fyysisiä kryptolompakkoja tarjoaa esimerkiksi Ledger.

Sijoita vain summia, jotka olet valmis menettämään

Vaikka tuotot kiehtovat sijoittajia ja tuntuvat helpolta rahalta, tulee sijoittajan olla varuillaan sijoittaessaan kryptovaluuttoihin. Kryptojen hinta perustuu tällä hetkellä hyvin pitkälti spekulaatioon, minkä takia niiden kurssit vaihtelevat voimakkaasti. Joissain kryptoissa jopa satojen prosenttien tuotot voivat sulaa päivissä.

Sijoittajan kannattaa siis tutustua huolella siihen, mihin on sijoittamassa ja sijoittaa erikoisempiin kryptoihin vain summia, jotka on valmis menettämään.

eToro tunnetaan edullisista kaupankäyntikustannuksista

Kun ostat kryptovaluuttoja eTorossa, omistat omaisuuserät. Ainoat kaupankäyntikustannukset, jotka eToro veloittaa ovat spreadit, eli kryptoista pyydetyn ja tarjotun hinnan erotuksen.

Mikäli sijoittaja haluaa siirtää ostamansa tai vaihtamansa kryptovarallisuuden eToro-tililtä eToro Wallettiin, veloittaa yhtiö siirrosta pienen osuuden siirrettyä kryptovaluuttaa.

Kaupankäynti eTorossa tapahtuu dollareissa. Jos talletus tai nosto tapahtuu muussa valuutassa kuin dollareissa, veloitetaan valuutanvaihtomaksu. eToro veloittaa 5$ nostoista, ja pienin sallittu nosto on 50 $. Sijoittaja.fi:n käyttäjille nostopalkkio on 0$.

Sijoittaja.fi on neuvotellut myös etuja käyttäjille. Edut saat käyttöösi rekisteröitymällä eToroon Sijoittaja.fi:n sivuilla olevien linkkien kautta.

REKISTERÖIDY ETOROON!

Hyödyllisiä linkkejä kryptovaluutoista kiinnostuneille