<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Kokeile sijoittamista virtuaalisalkulla eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 20.03.2021

Aiheet: eToro, sosiaalinen sijoittaminen, hyvä tietää

Uudet kaupankäyntialustat kiinnostavat sijoittajia. Yksi suosituimmista on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta eToro, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja pääomamarkkinoille sijoittamiseen. Emme suosittele eToroa ensimmäistä kertaa sijoittavalle, mutta eToron virtuaalisalkun avulla sijoittamista voi harjoitella aloittelijakin turvallisesti.

eToron sijoitusalustalla sijoittajat voivat sijoittaa eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin ja ETF:iin erittäin alhaisilla kuluilla. Esimerkiksi osakekaupoista eToro ei veloita välityspalkkiota lainkaan. Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityvät saavat myös etuja kaupankäyntikustannuksista

Palvelussa voi myös harjoitella kansainvälistä sijoittamista rakentamalla virtuaalisen salkun, jossa alkupääoma on 100 000 dollaria. Kokosimme ohjeen miten voit helposti tutustua eToroon sijoitusalustana virtuaalisen salkun avulla.

Harjoittele sijoittamista

virtuaalisalkulla eTorossa

Kun luot eToro-käyttäjätilin, sinulle luodaan demotili automaattisesti, jolla on 100 000 dollaria virtuaalirahaa. Sen avulla voit tutustua kaupankäyntiin ennen kuin riskeeraat oikeita rahojasi. Voit käyttää demotiliä niin perinteiseen kaupankäyntiin kuin kopiointiin perustuvaan Copy Trading -kaupankäyntiin.

Löydät demotilin kirjauduttua sivustolle valitsemalla "virtuaalinen salkku".

Virtuaalisen salkun eTorosta

Kokeile edistyksellisiä kaupankäyntitoimintoja

Virtuaalisalkulla voit helposti harjoitella osakkeiden ostoa ja myymistä. Osaketta ostetaan klikkaamalla osakkeen kohdalla “Käy kauppaa” -nappia (englanniksi Trade).

Ostohinta näkyy laatikossa ja hinta päivittyy reaaliaikaisesti. Sijoittaja voi syöttää haluamansa sijoitussumman tai kappalemäärän (yksikön). Huom! osakkeita ei ole pakko ostaa tasamääriä, vaan eTorossa voi ostaa osakkeiden osia. 

eToro myös kertoo ostohetkellä, paljonko sijoitus on prosentteina salkun pääomasta. Tämä helpottaa salkun allokointia ja riskien hallintaa.

Osta Amazon eToro

eTorossa sijoittaja voi myös suoraan myydä lyhyeksi tai ostaa osaketta vivulla. Tällöin sijoittaja ei kuitenkaan enää osta oikeaa osaketta, vaan tekee CFD-kaupan, jota ei verotuksellisesti voi suositella. Osa osakkeista on eToron palvelussa CFD:eina. Lue tästä lisää, mikä on CFD ja mitkä osakkeet ovat aitoja mitkä CFD:eita eTorossa.

Kun osake myydään, käytetään eTorossa termiä sulkea (eng. close). Sijoittaja siis “clousaa sijoituksen”. Sijoittaja voi sulkea koko sijoituksen tai osan siitä. 

Sulje kauppa eToro

Kopioi partnereiden ja muiden sijoittajien salkkuja

Yksi eToron mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sosiaalinen sijoittaminen ja mahdollisuus muiden sijoittajien seuraamiseen ja salkkujen kopiointiin.

Myös Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitusalkut löytyvät CopyPortfolio -osiosta. Kun teemme muutoksia salkkuihin, kaupat toteutuvat halutessasi automaattisesti myös omassa salkussasi. Suosituin salkuista on disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin sijoittava II-Disruptive.

II Disruptive eToro

Suomalaisen sijoittajan kannattaa tarkistaa aina ovatko osakkeet aitoja vai CDF:tä. Sijoittaja.fi:n kansainvälisissä salkuissa käytetään vain aitoja osakkeita.

Salkut löytyvät eToron kumppaniosiosta. Ohje Sijoittaja.fi:n salkkujen löytämiseen eTorosta.

virtuaali3

 

Näin aloitat edullisen kaupankäynnin osakkeilla

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain) ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  •  Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi esimerkiksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

REKISTERÖIDY ETOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees