<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Kansainvälisiin osakkeisiin sijoittaminen nollakuluilla

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 02.08.2021

Aiheet: eToro, maailman markkina

Suomen osakemarkkinat ovat vain 0,3 % maailman osakemarkkinoista. Toisin sanoen sijoittamalla vain Suomeen menetät 99,7 % muista sijoitusmahdollisuuksista.

Lisäksi Helsingin pörssi on toimialahajautukseltaan erittäin keskittynyt. Liki 50 prosenttia osakkeista kuuluu materiaalit- tai teollisuustoimialalle ja teknologiaosakkeissa on vähän valinnanvaraa. Osakepoimijalle ei ole tarjolla erityisen laajaa tarjontaa ja uusia osakkeita listautuu pörssiin vain harvakseltaan. Siinä muutama syy sijoittaa kotimaan pörssin ulkopuolelle.

Suositulla sijoitusalustalla eTorossa* voit ostaa kansainvälisiä osakkeita nolla kuluilla.
Pääomasi on vaarassa.

Välityspalkkiot kansainvälisessä kaupankäynnissä

Kansainvälisiä osakkeita ostetaan osakevälittäjän kautta samaan tapaan kuin Helsingin pörssistä. Useimmat kotimaassa toimivat osakevälittäjät mahdollistavat sijoittamisen Pohjoismaihin, Saksaan, Iso-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

Suuret kansainväliset osakevälittäjät kuten Degiro, Mandatum Trader (SaxoBank), Lynx ja Interactive Brokers tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa helposti lähes kaikkiin kehittyneiden
maiden pörsseihin pienyhtiöt mukaan lukien. Lisätietoja välittäjistä saat välittäjävertailusta ja osakevälittäjien internetsivuilta.

Kansainvälisiin osakkeisiin sijoittaessa välityspalkkiot ovat monella kotimaisella välittäjällä usein suuremmat kuin kotimaisiin osakkeisiin sijoittaessa. Kannattaa vertailla osakevälittäjien hinnastot ennen sijoittamista.

Muutama ulkomainen osakevälittäjä tarjoaa nykyisin osakekauppaa ilman kuluja. Yksi tunnetuimmista palveluista on Yhdysvalloissa toimiva Robinhood. Suomalaisten sijoittajien ulottuvilla on vastaavalla liiketoimintamallilla toimiva eToro.

eTorossa sijoittaja ei maksa välityspalkkiota osakkeiden ostosta tai myynnistä

Useimmat välittäjät veloittavat välityspalkkion, kun ostat tai myyt osakkeita. eTorossa välityspalkkiota ei ole.

eToro ei myöskään veloita spread-kustannusta. Spread on osto- ja myyntihinnan välinen erotus. Toisinaan kaupankäyntikulu on spreadissa eli osakkeen välittäjän näyttämä ostohinta on palkkion verran markkinahintaa korkeampi. Näin ei kuitenkaan ole eTorossa.

eToro ilmoittaa myös vastaavansa tarvittaessa asiakkaan puolesta leimaverosta ja varainsiirtoverosta, mikä tuo lisäsäästöjä Isossa-Britanniassa 0,5 %, Irlannissa 1 %, Ranskassa 0,3 % ja Italiassa 0,1 %

eToroon Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröiytyneet saavat myös Sijoittaja.fi:n neuvottelmat edullisemmat kaupankäyntikustannukset.

Sijoittaja.fi:n kansainväliset salkut kopioitavissa eTorossa

Sijoittajille uutena vaihtoehtona osake- ja rahastosijoittamisen välimaastoon on tullut eToron tarjoama “CopyPortfolio” -mahdollisuus, jolla voit kopioida muiden sijoittajien valmiita salkkuja. Tällöin sijoittaja omistaa samat sijoitusinstrumentit kuin kopioitavassa salkussa ja kaikki kopioitavan salkun ostot ja myynnit toteutuvat omassa salkussa.

Sijoittaja.fi on toteuttanut kolme kansainvälistä sijoitussalkkua, jotka ovat kopioitavissa eTorossa. Salkut on suunniteltu erityisesti suomalaiselle sijoittajalle, joka haluaa kansainvälistä hajautusta. Yksi salkuista sijoittaa maailman parhaisiin disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin, yksi matalariskisiin globaaleihin laatuosakkeisiin ja yksi on eri omaisuusluokkiin sijoittava ETF-salkku.

Suosituin salkuista on Disruptiiviset teknologiaosakkeet*, joka tuotti salkuista parhaiten vuonna 2020, peräti 38 %. Salkun on kopioinut yli 800 sijoittajaa ympäri maailman ja se on yksi suosituimpia eToron partnerisalkkuja.
 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Salkku sopii erinomaisesti myös nykyiseen markkinatilanteeseen ja tarjoaa helpon tavan hyötyä digitalisaation megatrendistä ja parhaiden teknologiayhtiöiden vahvasta kasvusta.

REKISTERÖIDY ETOROON!

 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Verot, valuutanvaihto ja valuuttariski

Muista aina huomioida valuutanvaihto ja siitä aiheutuva kulu sekä pörssin aukioloaika, kun sijoitat ulkomaisiin osakkeisiin.

Ulkomaisista osingoista peritään yleensä ulkomailla lähdevero. Se hyvitetään Suomen verosta. Jos osinkoa jakava yhtiö on EU-maasta tai sellaista valtiosta, jonka kanssa Suomella on osinkoihin sovellettava verosopimus, osingon verotus määräytyy samoin kuin suomalaisen osingon. Listatusta yhtiöstä saadusta osingosta 85 % on veronalaista pääomatuloa ja 15 % verotonta tuloa.

Lisätietoja Verottajan sivuilta

Valuuttariski

Kaikkiin ulkomaisissa valuutoissa listattuihin osakkeisiin liittyy valuuttakurssiriski, joka vaikuttaa omistamiesi arvopapereiden arvoon. Et saa välttämättä tuottoa vaikka osakekurssi nousee, jos ulkomainen valuutta samaan aikaan heikkenee euroa vastaan.

Valuutanvaihto

Kaikki osakevälittäjät eivät vaihda automaattisesti valuuttaa (esim. Interactive Brokers ja Lynx), jolloin saatat ottaa huomaamattasi maksullista luottoa osakevälittäjältä.

Valuutanvaihdosta peritään aina kuluja, automaattisesta valuutanvaihdosta peritään yleensä suuremmat palkkiot kuin itse vaihdetusta. Etenkin kotimaisilla välittäjillä valuutanvaihtokulut voivat olla merkittävät.

eTorossa kaupankäyntivaluutta on dollari ja valuutanvaihto tapahtuu rahoja siirrettäessä. Tilisiirto kannattaa tehdä euroissa, jolloin kotipankki ei peri kulua valuutanvaihdosta. eTorossa valuutanvaihtokulu on 0,50 %. Paitsi Sijoittaja.fi:n käyttäjiltä kulua ei peritä. Etu tulee voimaan, kun rekisteröityy alla olevan linkin kautta.

 

Aloita sijoittaminen kansainvälisiin osakkeisiin nollakuluilla

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain) ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
  • Harjoittele virtuaalisalkulla
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria.
    Voit käydä kauppaa osakkeiden lisäksi esimerkiksi myös. ETF:illä

REKISTERÖIDY ETOROON!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees