Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

eToron huhutaan listautuvan Nasdaqiin

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 30.12.2020

Aiheet: eToro, sosiaalinen sijoittaminen

Sosiaalisen sijoittamisen edelläkävijä välitysyhtiö eToro, on matkalla Nasdaqiin.  Markkinoilla yhtiön listautumisarvon on arvioitu olevan 5 miljardia dollaria. Vertailun vuoksi Pohjoismaiden suurin välittäjä Nordnetin listautumisarvo oli hieman alle 2,5 miljardia euroa. eToron liikevaihto on kaksinkertaistunut 500 miljoonaan dollariin ja alustalle on tullut viisi miljoonaa uutta asiakasta vuonna 2020.

eToro käy parhaillaan neuvotteluja investointipankki Goldman Sachsin kanssa listautumisannin järjestämisestä. Listautumisannin on tarkoitus toteutua vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen aikana. eToro liittyisi useiden israelilaisten ​​teknologiayritysten joukkoon, jotka ovat listautuneet Yhdysvaltoihin, mukaan lukien ironSource, Monday.com, OrCam, Payoneer, REE , Taboola ja Outbrain.

eToro on kehittänyt sijoitusalustan yksityissijoittajien sijoitusten hallintaan. eToron arvo on noussut voimakkaasti pandemian puhkeamisen jälkeen. Viimeisimmällä sijoituskierroksella arvo nousi 2,5 miljardiin dollariin yhdysvaltalaisen institutionaalisen sijoittajan ostaessa 50 miljoonan dollarin arvosta eToron osakkeita nykyisiltä sijoittajilta ja omistajilta. Vuoden 2018 julkisella sijoituskierroksella eToron arvo oli 800 miljoonaa dollaria.

Kaupankäynnin volyymi on kolminkertaistunut vuoden alusta

eToron perustivat kaksi veljestä Ronen ja Yoni Assia vuonna 2007. Yoni Assia toimii tällä hetkellä yhtiön toimitusjohtajana. eToro on tunnustettu EU:n, Iso-Britanninan, Australian ja Kyproksen sääntelyviranomaisten toimesta, ja suosio on kasvanut Euroopan ja Aasian maissa. eToro on rekisteröity myös Suomessa. 

Vuoden 2020 koronakriisi muutti nuoret sijoittajat yhdeksi osakemarkkinoiden merkittävimmistä toimijoista. Suuren yleisön kaupankäyntimäärät kasvoivat 10-15 prosentista yli 20 prosenttiin. Tämä on auttanut monien välittäjien tavoin myös eToroa. Yhtiö on saanut viisi miljoonaa uutta käyttäjää ja eTorolla onkin nyt 17 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta. Lisäksi osakekaupankäynnin määrä alustan kautta on kolminkertaistunut. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto kaksinkertaistui 500 miljoonaan dollariin ja toiminta on kannattavaa.

Tästä voit lukea suomalaisten sijoittajien kokemuksia eTorosta.

Sijoittajafi perustajat tutustumassa eToroon

Sijoittaja.fi:n perustajayrittäjät Hannu Huuskonen ja Timo Heikkilä tapaamassa  eToron toimitusjohtajaa ja perustajaa Yoni Assiaa 2019.

eToro seuraa Robinhoodin jalanjälkiä

eToro on rekrytoinut satoja työntekijöitä kuluneen vuoden aikana ja työllistää nykyään noin 1100 ihmistä, joista 700 on Israelissa. Yhtiö aikoo rekrytoida satoja uusia työntekijöitä vuonna 2021. Perustamisestaan ​​lähtien eToro on kerännyt pääomia 200 miljoonaa dollaria. Joitakin sen sijoittajista ovat tunnettu pääomasijoittaja Chemi Peres, kiinalainen vakuutusjätti Ping An Insurance ja China Minsheng Financial.

eToron arvioitu 5 miljardin dollarin arvo saattaa tuntua korkealta, mutta se on alle puolet Robinhoodin 11 miljardin dollarin arvosta. Robinhoodilla on 15 miljoonaa käyttäjää ja vuonna 2020 kaupankäynti sen alustalla kesäkuukausina kaksinkertaistui keskimäärin 4,3 miljoonaan päivässä. Myös Robinhood on matkalla Wall Streetille ja sen tavoitteena on 20 miljardin dollarin listautumisvaluaatio. Viimeaikaisten arvioiden mukaan sen liikevaihto oli lähellä miljardia dollaria vuonna 2020. eToron tavoin se on erityisen suosittu nuorempien käyttäjien keskuudessa.

Näiden uusien sijoitusalustojen liiketoimintamallit eivät perustu perinteisiin välityspalkkiohin, vaan uusiin tulovirtoihin. Esimerkiksi Robinhood perii vähimmäismaksun käyttäjiltä ja veloittaa palkkiota markkinatakaajilta. Robinhoodilla on myös premium-tasoinen tilaus, jossa käyttäjät voivat saada 5 dollarin kuukausimaksulla pääsyn laina-alustaan ​​sekä salkunhoitosovelluksiin. eToro, joka on tunnettu sosiaalisen sijoittamisen alustana ei veloita käyttäjiltä muiden sijoitussalkkujen seuraamista. Voit lukea eToron kustannuksista täältä.

eToro ei itse ole kommentoinut listautumishuhuja.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä. Lähde Calcalistech.

eTorossa voi seurata myös Sijoittaja.fi:n kansainvälisiä salkkuja

eTorossa voi seurata ja kopioida muiden käyttäjien salkkuja. Myös Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme kansainvälistä salkkua maailman laajuisesti kopioitavaksi. 

REKISTERÖIDY ETOROON TÄSTÄ

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.